Steps to Make Speedy Cheesecake menthe et citron vert

Cheesecake menthe et citron vert.

Cheesecake menthe et citron vert

Hello everybody, it is me, Dave, welcome to our recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, cheesecake menthe et citron vert. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Cheesecake menthe et citron vert is one of the most popular of current trending meals in the world. It's enjoyed by millions every day. It is simple, it is fast, it tastes delicious. Cheesecake menthe et citron vert is something which I've loved my whole life. They are fine and they look wonderful.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook cheesecake menthe et citron vert using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Cheesecake menthe et citron vert:

  1. {Prepare 400 g of Carrés frais à 0%.
  2. {Take 200 g of palets bretons.
  3. {Get 25 cl of crème légère.
  4. {Get 80 g of cassonade.
  5. {Get 75 g of beurre.
  6. {Take 1 of bouquet de menthe.
  7. {Get 3 of feuilles de gélatine.
  8. {Prepare 2 of citrons verts.
  9. {Take of Quelques gouttes de colorant vert.

Instructions to make Cheesecake menthe et citron vert:

  1. Préchauffer le four à 180°C. Faire fondre le beurre dans une petite casserole. Mixer les biscuits en poudre pas trop fine. Les mélanger au beurre fondu et étaler le tout dans un moule à charnière beurré.  Enfourner 10 minutes. Sortir du four et laisser tiédir..
  2. Réserver quelques feuilles de menthe pour la présentation, puis ciseler le reste. Faire frémir la crème dans une casserole et ajouter la menthe. Couper le feu et laisser infuser 1/2 heure, puis filtrer. Faire ramollir la gélatine dans un bol d'eau froide. Remettre la crème à chauffer, puis ajouter la gélatine essorée. Mélanger pour la dissoudre parfaitement et laisser tiédir..
  3. Prélever le zeste des deux citrons verts et leur jus. Fouetter les Carrés frais avec la cassonade, la crème à la menthe, le jus de citron vert, le zeste (en garder un peu pour la finition) et quelques gouttes de colorant vert. Verser la préparation sur la base de biscuits et mettre au frais pendant 3 heures minimum. Au moment de servir, démouler sur un plat et décorer avec le zeste restant et quelques feuilles de menthe..

So that is going to wrap it up for this exceptional food cheesecake menthe et citron vert recipe. Thanks so much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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